torsdag 31 mars 2011

J#vla Jantelag! (Inspirerande klipp)

Jag hatar Jantelagen och allt som hör därtill! Igårkväll kom jag att tänka på en jättehärlig Skotte som vi träffade på den Malaysiska ön Langkawi. Vi satt och pratade en kväll om drömmar, han berättade om hur hur mycket han älskade New York (som han hade arbetat i under en period) och hur det var där i förhållande till hans hemland Skottland.

Han har länge tänkt på att satsa ordentligt på att bli författare men har aldrig fått tummen ur. Han har mest "hobbyskrivit". Det var så tydligt hur hämmad han har varit på grund av yttre påverkan. Han berättade vad folk där hemma i Skottland sa när han berättade om hans författarplaner: "Oh go back to the factory!". Medans i New York var responsen: "Nice man, that's really interesting, tell me more about it".

Vilken av dessa omgivningar tror ni ger bäst förutsättningar för att lyckas med det man verkligen drömmer om? Tänk på hur otroligt begränsande både ens egna, men även andras, trosuppfattningar kan vara. Låt inte Något eller någon begränsa dig! Om någon annan kan så kan jag!

Detta klipp är så otroligt inspirerande. Det sista han säger ekar i mig... "You want something, go get it Period."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar