Långsiktiga mål.

Detta ska bli en sida med olika Mål (delmål), där målen ska leda mig till Drömmen. Jag kommer bara att radda upp en massa mål och ibland motiveringar till målen. Jag kommer att göra denna mål-sidan bättre och mer noggrann snart. By the way, ett mål är en dröm med en deadline...

Note to self: "Sikta mot stjärnorna och sannolikheten är större att nå himlen". Dröm stort! Gör tillräckligt tilltalande mål som får dig att Verkligen vilja kämpa och sträva emot det. Mål som får dig att känna att när du vaknar på morgonen så vill du genast göra något som för dig närmare ditt mål.

Investering

-5 års mål (skrivet 2011): Jag ska vara uppe i en genomsnittlig avkastning på 20 procent. Jag ska ha investerat 100 000 per år. Jag ska ha genererat minst 1 000 000 till frihetskapitalet för drömmen. Check! (På totalkapitalet. Osäker på avkastningen, dessutom ett super duper överambitiöst mål :). Men låg nog nära, tack vare lukrativ bostadsmarknad i Norge, belåning, och uthyrning.)

5 års mål från och med mars 2018: 2 500 000 kr. Jag satte nu ett ganska högt mål jämfört med min konservativa beräkning som räknade med ett genomsnittligt månadssparande på 6000 kr (är student fram till sommaren 2019), ränta på 5% (i och med att jag ligger ca 80% likvid just nu) och en ökad takt på sparandet på 10% per år i genomsnitt (studentfaktorn). Dessa tal tog mig till 2 329 000 kr (utan avkastningsskatt, förklarar varför vid ett annat tillfälle).

Bostad

Långsiktigt mål (skrivet 2011): När det är dags att köpa fast bostad, för resten av mitt liv, så ska jag ha en bostad (troligtvis hus,evt litet gårdsbruk) som är helt egenförsörjt med energi. Denna energin ska komma ifrån solceller och vindkraft (eller något bättre om det finns då det är dags. Bättre=mer hållbart och billigare). Jag ska även vara helt egenförsörjd med frukt och grönsaker, varje dag, året om. Vilket innebär att jag behöver ha ett växthus, som är stort (om det nu fungerar så :)).

Hälsa

Långsiktigt livsmål (skrivet 2011): Jag vill ha en riktigt god hälsa. Jag vill ha bra kondition, känna mig stark. Jag vill äta riktigt nyttigt. Jag vill känna mig riktigt pigg.
(Skrivet dec 2016): Innan 2017 är över så ska jag känna mig riktigt pigg, stark och konditionsuthållig. Detta ska vara en stor prioritet! I december 2017 så ska jag gå in här på denna sidan och uppdatera dåvarande tillstånd och hur det har gått. (Gick inte så bra, upprätthöll styrkan men ökade inget i kondition - 03.03.2018)
Planen är fortfarande att träna regelbundet, både gym och cardio. Vara mer aktiv, eventuellt börja med någon sport.