söndag 14 april 2019

Min förmögenhetsutveckling

När det kommer till dokumenteringen av min egna ekonomiska framgång, så har jag vart lite osäker på huruvida jag ska redovisa den i absoluta termer. Dvs om jag ska skriva exakt vad förmögenheten ligger på just nu eller inte. Jag har än så länge inte bestämt mig, så därför postar jag denna bilden som enbart demonstrerar hur min förmögenhet har växt. 


De grönmarkerade talen representerar fördubblingar. Lite kommentarer kring utvecklingen:
2011-2013 så gjorde jag lite småaffärer i några aktier, jag satt på Berkshire, Wallenstam, Nestlé, H&M m.m. Inför 2013 så sålde jag av det för att ha pengar till ett lägenhetsköp, och då köpte jag och min kamrat en lägenhet, där vi hyrde ut ett rum (skattefria intäkter, så det fungerar i Norge när man bor i minst 50% av fastigheten). Det är hittills min bästa investering. Jag kommer eventuellt att gå in mer noggrant på dom ekonomiska aspekterna kring det i ett framtida inlägg.

I slutet av 2016 så sålde vi lägenheten, och 2017-nu, så gick jag ned grymt mycket i arbetstid för att fokusera mer på studierna. Jag ska eventuellt börja jobba fulltid igen nu snart (och skära ned på studietakten), vilket förhoppningsvis kommer att öka på tillväxttakten, förutsatt att det inte kommer en krasch på börsen. Dock är jag mycket likvid (ca 70%) just nu, så min förmögenhet kommer inte att sjunka lika mycket som marknaden. Fortsätter denna uppgång att ticka på ett bra tag till så kommer min förmögenhet heller inte att öka i samma takt som börsen. Så jag hoppas ju på en kraftig nedgång, snart!

Jag vet att man inte ska försöka timea marknaden, men för mig handlar det inte om det (jag pungar in ca 4-5 tkr/mnd i de fonderna som jag skrivit om), utan om att aktierna på mina bevakningslistor inte är underprisade. Jag har som mål att mitt fondinnehav inte ska övergå 10% av min totala förmögenhet (just nu ligger det på 7,6%), så därför går således inte mer till det automatiska fondsparandet. Därför förblir även likviditetsandel ganska hög tills flera innehav går ned i pris.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar