tisdag 26 april 2011

"It´s not about resources, it´s about resourcefulness"

(Framgångsrik: Att kunna göra det man vill, när man vill, med vem/vilka man vill. Allt från det stora till det lilla.)

Vad är skillnaden på människor som lyckas och inte lyckas? Vad är skillnaden på människor som lever lyckliga (framgångsrika) liv respektive olyckliga liv? Tänkvärda frågor... Hur du svarar på dom frågorna bidrar till att avgöra om du har en stärkande (positiv) eller nedbrytande (negativ) inställning.

Om du tror att det är tur, förutsättningar och resurser som är direkt avgörande så bidrar det till svårare åtkomst av dina "inre resurser" (så som kreativitet, mod, hängivenhet, motivation m.m. Egenskaper som vi alla kan ha som bidrar till ett mer framgångsrikt liv).

ALLT handlar om att vara rik på inre resurser! Eller Resourcefullness som det heter på Engelska. Resurser som vi alla har, om vi låter oss komma åt dom. Det finns så många väldigt framgångsrika människor som nått dit utan resurser, utan bra förutsättningar, utan några yttre gynnande faktorer. Det finns folk som har haft förutsättningar som talar extremt mycket emot framgång och lycka, med extremt smärtsam och "ogynnsam" uppväxt, som ändå har nått stor framgång.

"Hemligheten med lycka är enkel: ta reda på vad du verkligen älskar att göra och fokusera sedan all din energi på att göra det.” - Vet ej vem

2 kommentarer:

  1. hej kikar in,hittade hit via tobias schildfats hemsida där du skrivit en kommentar.

    SvaraRadera
  2. Hejsan. Vad kul! Vad tycker och tänker du då?

    SvaraRadera