Mål 2011

(Denna sidan är här av nostalgiska orsaker, det är sjukt kul och lustigt att se tillbaka på hur man var för 7 år sedan. 23 år ung och ivrig :).)

Mål 2011
Som skrivet, mål är väldigt hjälpande och upplyftande. Detta är mål som jag ska ha uppnåt innan 2011 är slut.
  1. Träning: Kunna göra 15 chins (lyfta upp sig själv, med händerna brett isär), 70 armhävningar, 120 situps, 10 knäböj med min egna kroppsvikt som extravikt (allså ca 75 i extravikt). Träna hjärtat, cykling eller maskiner på gymmet (ev springa terräng eller på gräs).
  2. Stretching: Bli mycket vigare i ryggen höfterna och benen. Kunna stretcha överkroppen helt ner mot benen (med raka ben).
  3. Kost och Hälsa: Fortsätta att bara äta  "Gottsaker" en dag i veckan. Äta kött max ca 4 gånger i veckan (ska undersöka saker mer när jag kommer hem ifrån resan för att bestämma siffra) eller bara äta kött tillsammans med grönsaker när jag väl äter kött. Vara helt av med spänningshuvudvärken (haft det i 1 år). Nå en helt ny, mycket högre, pigghets-/energi-nivå.
  4. Finans: Nå ett kapital på 250 000+ SEK. Känna mig säker på marknaden gällande alla termer och förkortningar m.m.
Hur
  1.  Öva som fÅÅn! Ta reda på dom bästa metoderna för att öka i styrka när det gäller dessa övningar (ens egna kropp), gällande både kost och träning. Lägga upp ett schema som ska bli ett Måste att följa, använda mig av NAC.
  2. Börja stretcha på morgonen och kvällen (detta går hand i hand med att rent allmänt få något av en struktur i vardagen). Kolla upp ordentligt hur man blir vig.
  3. Har hittills fungerat utmärkt att vara ifrån godis alla dagar utom 1, för bra. Njuter inte lika mycket som innan :). Konditionera och ersätta behovet om det blir svårt (har klarat det gallant utan att ens funnit nåt att ersätta det med). Hitta bra substitut till kött, börja med att äta mycket mer fisk och kyckling istället för rött kött. Spänningshuvudvärken avtar när jag sover bra och tillräckligt mycket och motionerar. GÖRA DET!
  4. Spara pengar: Bo billigt och spartanskt. Inte ha något boende att betala fram tills vädret blir kallare (stå fast vid tältkonceptet fram tills vädret vänder). Sök billigt boende till perioden efter sommar i god tid. Kolla upp kokmöjligheter för helgerna då det blir tältboende. Tjäna pengar: Jobba mycket. Boka pass på Concept (extrajobbet utöver Läkare Utan Gränser) i god tid. PLANERA! Ha ögonen och fokusen på möjligheter till extra inkomstkällor.
Gå tillbaka hit och kolla ofta, ändra gärna om något kan finslipas!

Framsteg hittils
Framsteg som jag gjort som för mig närmare målen.

Maten:
Jag har slutat äta griskött. Jag har provat en hel dag att bara äta vegetariskt och frukt. Det var helt av en slump, blev bjuden av vänner. Funkade helt greit. Jag måste bara börja laga sånt själv. Step by step. Egentligen är det tiden som gör att det får ske step by step, fokus behövs lägga på andra ting just nu så då får framstegen inom maten gå långsammare. Men jag SKA nå dom.

Finans:
Aktiekontot på Avanza är öppnat och påbörjat. Jag har hittills köpt H&M- och Wallenstam-aktier som gett en avkastning på lite mer än 2% hittills under dom ca 1.5 veckorna jag ägt dom. Jag har hyrt mer böcker om investstering, en om Warren Buffet och en med Peter Lynch. Jag har sökt ekonomikurser om investering osv för höstterminen. Då fick jag även en positiv överraskning, nämligen att jag hade 16 poäng totalt med meritpoäng :).